Челси обяви привличането на френския нападател Кристофър Нкунку. 25-годишният голмайстор подписа

...
Челси обяви привличането на френския нападател Кристофър Нкунку. 25-годишният голмайстор подписа
Коментари Харесай

Челси плати 60 млн. евро за Кристофър Нкунку

Челси разгласи привличането на френския нападател Кристофър Нкунку. 25-годишният голмайстор подписа контракт за шест сезона – до лятото на 2029 година. на Лайпциг за стрелеца. Той става първият нов състезател, притеглен от мениджъра.

„ Невероятно благополучен съм от този трансфер. Клубът постави огромни старания, с цел да ме вземе тук. Сега единствено желая да покажа на почитателите на Челси какво мога на терена. Играл съм в Лига 1 и в Бундеслигата и в този момент пристигам във Висшата лига. За мен това е едно от най-силните шампионати в света “, съобщи Нкунку.

Нкунку е младеж на ПСЖ и има три трофеи и две купи на Франция със столичния отбор. Той мина в Лайпциг през 2019 година. През последния сезон нападателят взе присъединяване в 36 мача във всички шампионати, в които вкара 23 гола и направи девет асистенции. Той взе и купата на Германия в последните два сезона.

Нкунку е вторият нападател, който Челси взима от Лайпциг. Предишният беше Тимо Вернер, само че той по този начин и не съумя да се приспособява в Лондон и се върна назад в Лайпциг.

Nkunku is a Blue!
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР